miercuri, 17 martie 2010

Magnolia

Am vazut de curand un film care m-a impresionat..un film destul de lung (putin peste trei ore), care la inceput mi s-a parut plictisitor dar a devenit interesant cand am inceput sa-l inteleg si nu m-am putut dezlipi de monitorul calculatorului pana la final.

Magnolia (1999) este regizat de Paul Thomas Anderson si are o distributie de exceptie cu Tom Cruise, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, William H. Macy, John C. Reilly etc.

Este o poveste despre noua destine care se intersecteaza in cursul unei singure zile tocmai pentru a-si schimba cursul vietii sau pentru a-si incheia destinul. In acest film sunt prezentate toate caraterele umane, toate pacatele umane si viata in general. Este o poveste despre situatii dramatice,despre iertare si uitare, despre boala, minciuna, superficialitate, inteligenta de geniu, dragoste, frustrarile, neputintele si esecurile umane si mai ales despre hazard. Ce mi-a placut cel mai mult la filmul asta a fost faptul ca te face sa te identifici cu cate o trasatura umana din fiecare personaj, ca realizezi ca nu poti fugi de greseli si esecuri si nici de hazard de-a lungul vietii, ca oamenii nu sunt perfecti si ca nu vor fi niciodata si ca in final fiecare trebuie sa aiba grija de constiinta sa.

Finalul a fost unul perfect, nici nu se putea altfel pentru un asemenea film sofisticat. A fost un final apoteotic, de factura biblica..o mare descoperire pentru mine...ploaia cu broaste.

Desi nu a fost atestata stiintific, ploaia cu broaste a fost inregistrata prima oara prin anii 77 I.H. Alte episoade recente au avut loc in Serbia in 2005 si Londra in 1998. Interpretarea biblica a fenomenului este pedeapsa pe care Dumnezeu le-o da oamenilor pentru pacatele lor, asta este si interpretarea prezenta in film.

De-a lungul timpului oamenii de stiinta incepand cu André-Marie Ampère, un celebru fizician francez, au propus totusi o ipoteza destul de veridica pentru aceste evenimente neobisnuite. Broastele,exemplare mici care cantaresc foarte putin au fost ridicate de vartejuri de vant violente si au fost transportate pe distante mari. Tornadele care trec pe deasupra apelor si mlastinelor pot ridica in centrul lor diferite obiecte si le pot transporta pe distante foarte mari, lucru deloc neobisnuit daca ne gandim la faptul ca unele tornade pot ridica si case si masini de la suprafata pamantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu