miercuri, 21 aprilie 2010

"Sarmanii" cersetori

Uitati-va de doua ori inainte sa le dati din mila, bani celor care stau cu mana intinsa pe strada, in metrou etc. O tanara din Deva si-a facut o adevarata cariera din cersetorie deghizandu-se in batrana si in perioadele bune castiga pana la 9000 lei lunar. În Craiova, un cersetor a fost prins într-un interval de o luna, muncind "cinstit" cate opt ore pe zi, cu 9000 lei. Se pare ca cersetorii din Timisoara castiga zilnic intre 70 si 100 de lei.

Mai nou daca cauti pe "google" cuvantul cersetori gasesti povestile unor oameni care sunt departe de a fi compatimiti, ci care fac o adevarata cariera din aceasta ocupatie. Meseria de cersetor ar trebui sa fie trecuta in nomenclatorul CAEN de meserii pentru ca s-ar scoate bani frumosi din impozitarea ei. In fisa postului, la obiectivele specifice ale activitatii de munca ar trebui sa scrie ceva de genul:promovarea imaginii Romaniei, studiul concurentei, fraierirea cetatenilor etc.

Deci acum ma intreb, dupa ce s-au facut atatea campanii impotriva cersitului, oamenii care continua sa intretina din buzunarele lor aceasta "industrie" sunt prea "naivi" (ca sa nu le zic prosti) sau castiga mai mult de 9000 de lei pe luna si vor sa-i ajute pe cei mai "nevoiasi" care castiga intre 5000-9000 lei pe luna?

Desteapta-te, române, din naivitate!!!!!
În care te-adâncira barbarii de cersetori!
Acum ori niciodata inceteaza sa le mai dai bani!!!

2 comentarii:

  1. Te susţin întru totul!

    RăspundețiȘtergere
  2. uite o "meserie" care merge si pe criza...bravo lor si ciuda noua (mai bine zis celor care le dau bani) !

    RăspundețiȘtergere