miercuri, 5 mai 2010

Iubiti si cainii vagabonzi!


Eu ador animalele si as da orice sa am casuta mea unde sa cresc macar un catelus. Cainii sunt intr-adevar cei mai buni prieteni ai omului si numeroase studii arata ca ei sunt la fel de inteligenti precum copiii in varsta de doi ani. Potrivit cercetatorilor, cainii sunt capabili sa inteleaga pana la 250 de cuvinte si gesturi, ceea ce este impresionant. Atunci cand strang un catelus la piept si simt cum ii bate inimioara, simt ca strang la piept un "omulet" in carne si oase.

Sunt ingrozita la vestea ca prefectul capitalei, Mihai Atanasoaei cere eutanasierea cainilor vagabonzi din Bucuresti, daca acestia nu sunt revendicati in 7 zile. Mi se pare o cruzime de nedescris si greu de suportat pentru toti iubitorii de animale. Conform unui studiu recent numai 30% dintre bucuresteni se opun eutanasierii cainilor, deci destinul acestor biete animalute este deja decis. Sunt din pacate prea multi oameni care i-ar otravi pe toti, care i-ar schilodi cu placere si exemplele sunt multe si dureroase.

Sper din tot sufletul ca oamenii isi vor da seama la timp ca nu este vina cainilor ca nimeni nu ii adopta, ca nu este vina lor ca se inmultesc sau chiar ca ataca oamenii. Ar trebui sa avem mai multa grija de ei, sa-i protejam nu sa-i exterminam cu cruzime.

Uitati-va la acest clip sa vedeti ce relatie speciala se poate crea intre un caine si stapanul lui.

Un comentariu:

  1. dragi iubitori de animale, nu inteleg de unde indignarea asta subita, dupa ce presa a exploatat acest subiect? pana acum unde erati? pt ca si pana la mediatizarea acstui subiect se omorau cateii...

    RăspundețiȘtergere